Så många spel, så lite tid.



Tvåtusennio är ett nytt år, ett nytt år som är här för att tömma min plånbok och tvinga mig att leva på nudlar!

Värst är nog början på året, det startar redan i januari med Skate 2 som släpps den 22:a januari och visst tusan ska det bli ännu svårare att motstå uppföljaren då Webhallen har "throwback-pack" erbjudandet om man förbokar spelet. Erbjudandet är för ett sorts expansionspaket som innehåller gamla oldschool retro saker som tie-dye t-shirts, skate or die kläder, robot och ‘shutter’ solglajer med mera.




Det fortsätter den 20:e februari då Street Fighter 4 släpps och då det lär bli ett rungande rop av "HADOUKEN!" från högtalarna när Ryu "hadoukar" Bison och "K.O!" hörs strax därefter! Ärligt talat så har jag ingen direkt historia med Street Fighter-serien direkt, jag har mest spelat Tekken.. Men visst har jag spelat ett par av spelen och jag laddade ned det gamla PS1 spelet  Street Fighter 2 Alpha : Warrior's Dream till min PS3:a förra månaden för att få lite äkta retro känsla (och strunta i att köpa SF2 Turbo HD Remix). Street Fighter 4 kommer ha ett par nya karaktärer, nya moves samt ett gäng av nya banor. Bara titta själva och förstå att Street Fighter 4 inte får missas!




Nu, det är nu, den här titeln, årets mest efterlängtade spel och next-gen generationens snyggaste spel och PlayStation 3's mest hypade spel :


Jag ska inte försöka mig på en preview av spelet, det här spelet är större än mig och när det har blivit utsett på alla de stora mässorna förra året (E3, TGS, LGC, PAX m.fl) till Världens Snyggaste Tv-spel så förstår ni att min morgon-nuna är inget jämfört med Guerilla's mästerverk.
Vart ska man börja med ett spel som detta? Spelet hyllas redan av recensenter från diverse speltidningar och sajter.. Previews finns att läsa och spelet verkar redan ha sålt guld innan det ens ha släppts. Killzone 2 är inte bara "looks", det erbjuder ett starkt och mångsidigt multiplayer-läge som bla. ger dig möjligheten att mixa diverse klasser, som en medic mixad med en sniper som i stortsett ger dig en sniper med healing kraft för både dig och dina lagkamrater. Banorna kommer vara stora och välplanerade för att inte ge en rörig och stressig känsla som i t ex. Call Of Duty 4. Det kommer finnas klassiska lägen som DM, TDM, CTF, ett form av zon-läge och sedan ett spelläge där uppdragen ändras under tiden man spelar.
Singleplayer-kampanjen vet jag inte alltför mycket om och heller inte velat läsa sneek-peek'sen. Det ända jag vet om är att ISA-styrkorna har börjat invadera Helghan för en mer eller mindre revansch. Killzone-serien har en Väldigt djup historia ( http://www.ps3forums.com/showthread.php?t=184302&highlight=killzone ) och när man läst igenom allt (vilket jag nästan slaviskt gjort) så börjar linjen mellan god och ond bli någorlunda tunn. Det går lätt att dra paraleller till vår tid.
Det finns två spel sen tidigare ; Killzone till PlayStation 2 och Killzone : Liberation till PlayStation Portable. Jag har inte spelat det första men jag kände ett måste att spela "Liberation" och köpte spelet på PlayStation Store och tycker att det är ett av de bästa spelen på PSP-konsolen. Hursom (!) så är det Killzone 2 som gäller, nu är det inte långt kvar och sen CGI-trailern från E3-mässan 2005 så har det väntats, hajpats och dregglats över hur Snyggt Killzone 2 verkligen är och att det verkligen levererade grafikmässigt, när skeptikerna sa att det som visades upp på E3 mässan -05 inte var möjligt...

Den 25:e februari gäller det. Den 25:e februari och ett par veckor framöver är det jag - i min soffa och mitt ex av Killzone 2 snurrandes i min PS3:a. Non-stop! Jag siar : Killzone 2 kommer bli årets snyggaste och bästa FPS.






RSS 2.0