Tekken 6 till PSP

Det blev lite av en PSP special här i bloggen, but that's alright. Det kommer en mängd av grymma och varierade titlar till PSP:n nu i år och här är ännu ett grymt spel : Tekken 6! Spelet kommer att ha release (hösten 2009) samtidigt som det släpps till PS3 och X360, men kommer att innehålla fler banor och extra attacker. Spelet kommer även ha stöd för multiplayer (Ad-hoc).





/waypoetic

Nya bilder på MotorStorm : Arctic Edge





Det kommande tillskottet i MotorStorm-serien : Arctic Edge, som släpps till både PS2 och PSP har börjat visa sitt "ansikte" och det finns nu ett par bilder ute på nätet att beskåda. Det är inte känt vilket format bilderna är från men oavsett så ser det riktigt bra ut än så länge. Spelet har release senare i år och kommer att släppas på PSP för både nerladdning via PSN men även på UMD. För fler bilder klicka här.







/waypoetic


Till PSP - PixelJunk Monsters Deluxe!





Det populära tower defense-spelet till PlayStation 3 - PixelJunk Monsters kommer till PSP, och med en snäppig titel som "deluxe" på slutet så är allt på sin plats.
PSP versionen kommer att innehålla bitar från PixelJunk Monsters och Encore men kommer dessutom att innehålla nya vapen, fiender, låtar och dessutom en ny ö med 10 olika banor. Två nya torn kommer även att läggas till.

I den handhållna versionen så kommer det inte att finnas något stöd för trophies, men det kommer dock att finnas ett liknande system som heter "Medal Challenge". Det här ger spelaren en möjlighet att låsa upp bla. extramaterial som artwork och videomaterial.
PixelJunk Monsters Deluxe kommer att stödja online-spel i både Ad-Hoc och Infrastructure-mode som grädden på moset.
Spelet väntas släppas till hösten 2009.




Mer info direkt från PlayStation Bloggen.


/waypoetic

"Nytt" om Need For Speed : Shift




Electronics Arts håller på locket och visar inte mycket av sitt kommande Need For Speed spel "Need For Speed : Shift".
Det kommande spelet ska utge en mer realism till racing-serien och vi kommer att få köra på banor tagna från verkligheten den här gången. Spelet utvecklas av Slightly Mad Studios som tidigare (då under namnet Blimey! Games) arbetat med spel som GTR 2 och GT Legends.

Ett demo av Need For Speed : Shift ska släppas nu till sommaren enligt EA, och hela spelet släpps i slutet av September. Kolla in videon nedanför för en intervju. Klicka även här för att se två gameplay videos från spelet.





/waypoetic



Edge skriver om hur PlayStation kom till.






Tänkte tipsa er om en artikel från tv-spelstidningen Edge som handlar om hur PlayStation kom till. Klicka Här för att komma vidare till sidan.


/waypoetic




Killzone 2 DLC kommer 30:e april




En kort uppdatering. Killzone 2's första multiplayer uppdatering i form av de två banorna "Wasteland Bullet" och "Vekta Cruiser" kommer att släppas på PSN i slutet av månaden den 30:e april. Den kända "tågbanan" från kampanjen som i multiplayerdelen heter "Wasteland Bullet" kommer att gå ut på att ta kontroll över fiendets tåg och samtidigt ta kontroll
över dina fiender, under tiden du ser upp för föremål som kommer både högt och lågt i banans omgivning (se video).




Den andra banan, "Vekta Cruiser" utspelar sig på det Vektanska stridsskeppet "New Sun" som tagit sig ett par smällar av attackerna från Helghast-armén. En bana som gör sig perfekt för search-and-destroy och "bodycount".




Priset är inte satt än och Sony säger att priset är "To be announced". Vi får hoppas att det är under runt 70 kr eller mindre.

(Uppdatering blev visst inte kort...)

/waypoetic

InFamous släpps redan i Maj





Det är inte ofta vi läser om spel som faktiskt får ett Tidigare release datum än sagt, de flesta spel skjuts fram numera. Allt annat är fallet för PlayStation 3 exklusiva actionspelet "InFamous" som får en release den 26 maj i USA. Enligt Sony så ska utvecklarna på Sucker Punch ha jobbat stenhårt och nu lyckats med att tidigare lägga släppet för det efterlängtade spelet.

Förbokningserbjudandet har också blivit känt och det nog mest betydelsefulla innehållet är Cole's superkraft "Gigawatt blades". Se bild nedan. Den här kraften ska förvandla Cole's elektriska krafter till ett par elektricitetiska blad som ska vara något av det mest kraftfulla Cole kommer besitta genom spelet.




De som förbokar kommer även att få tillgång till att ladda ner och spela demot för InFamous tidigare. Demot släpps annars som vanligt på PSN den 21:a maj (US PSN).

Källa.


/waypoetic

Nya gameplay klipp på Bionic Commando


Det ser utan tvekan ut att bli ett snyggt, actionpackat och roligt plattforms TPS. Spelet utvecklas av svenska spelstudion GRIN och ges ut av Capcom. Det släpps till PS3/PC/X360 och har releasedatum den 19 maj.

I ny-versionen (som utspelar sig 10 år efter) av det gamla NES spelet så får vi spela som "Nathan Spencer" (vars röst spelas av Mike Patton), en stats operativ i staden Ascension City, som blir förråd av sin egna regering och sätts i fängelse av falska anklagelser. Han förs bort för sin avrättning men strax innan så exploderar ett massivt vapen som förintar staden. Nathan är fri och är ute efter hämnd men även ute efter att få sitt smutskastade namn - rentvått.

Klicka här för att besöka den officiella hemsidan för Bionic Commando.







/waypoetic



Killzone 2 får DLC





Som utlovat, det första DLC paketet för Killzone 2 släpps nu i april (inget exakt datum har sagts än). Guerilla Games egna Herman Hulst var med på Gametrailers TV och blev intervjuad av Geoff Keighley om det kommande nedladdningsbara materialet till Killzone 2, som blir i form av två stycken nya multiplayer banor.
DLC-paketet kommer att heta "Steel and titanium" och innehåller två bekanta banor från kampanjen. Ombord på ISA's "New Sun" tech cruiser får vi lära oss att slåss mer vertikalt och den andra banan tar oss till den så ökända tåg-banan i Helghan's minterietorier där vi slåss mellan två stycken tåg som går jämsides med varann och även möjligheten att hoppa från det ena tåget till det andra finns. För att se hela intervjun med Herman Hulst på Gametrailers TV klicka här och spola fram till 07:50.

Herman berättade även i intervjun att det kommer ett ytterligare map-pack som då kommer heta "Retro". Re-makes av gamla godingar från Killzone 1 tiden? Beachhead-banan 2.0?










/waypoetic


"... And he saw it, and it was good"


Killzone 3


Som det slutade, frustratationen (mest över vilken douchebag Rico är, och alltid varit) och lättnaden. Killzone 2 har tagit tronen som mitt favoritspel och det spelas flitigt online och jag har till och med gått i tankar om att tatuera in min första tv-spelstatuering - helghast symbolen. For Helghan! En uppföljare till Killzone 2 är självklar, en uppföljare är ett måste och jag hoppas att Guerilla Games redan är i processen för ett Killzone 3. Glöm inte vårat DLC till 2:an bara!





Max Payne 3



Blandade känslor gick igenom kroppen när bomben släpptes om att Max Payne 3 är verklighet och kommer hösten 2009. De tveksamma känslorna låg i grund av att det numera är Rockstar Vancouver (som gjort spelet "Bully") som ska göra det nästa Max Payne spelet och inte Remedy Entertainment som tidigare. Den här gången möter vi upp med Max som mer härjad, mer cynisk och är ute efter, vad annars - hämnd. Rockstar berättade inte alltför mycket för IGN.com om spelets "bullet time" teknik, istället sa att "uppföljaren kommer fortfarande ge spelaren de där gamla klassiska elementen och de intensiva action sekvenserna som Max Payne serien har fått sina fans att älska".
Spelet har release vintern 2009. Klicka här för att komma till den officiella hemsidan.



Brütal Legend

Igår plöjde jag igenom en 5 sidors preview + intervju med självaste Tim Schafer i tidningen LEVEL. Handen på hjärtat, jag har aldrig spelat The Secret Of Monkey Island eller Grim Fandango (jag ska, jag lovar). Efter att ha läst igenom alla sidor och fått lite mer nys och kött på benen om "Brütal Legend" så klättrade sig spelet upp från min "meh"-lista till "omg-awesome-game"-lista.




Uncharted 2 : Among Thieves

Mannen hela dagen, the average joe, charmören och äventyraren Nathan Drake är tillbaka (!) och följer äventyraren Marco Polo's fotspår. Vi befinner oss i Nepal och slåss igenom krigsdrabbade städer och byar, klättrar längs berg och plöjer vår sargade kropp genom den kalla bittra snön... Den här gången har vi Chloe Frazer som kvinnligt sällskap, någon Drake har historia med sen tidigare enligt skaparna på Naughty Dog. Sullivan har det inte sagts något om, men då han personligen aldrig fall mig i smaken så är hans saknad i "Among Thieves" inget som gör mig något.
Ett gameplay klipp från GDC-mässan läcktes ut på nätet och var olyckligtvis i rätt usel kvalité, handhållen kamera och de köret. Trots det så lös spelets briljans och vackra scenerier igenom och gav mig ett fånigt leende och en rejäl dos av hype. Uncharted 2 : Among Thieves har release i år.





Little Big Planet @ PSP

Little Big Planet på PSP! Jag förutspår : succé! Spelet utvecklas av MediaMolecule, de som gjorde PS3-spelet, och redan där känner jag mig säker på att det här spelet inte kommer bli någon taskig kopia/port över till PSP systemet. Frågan som ställs är hur MediaMolecule kommer tackla fysiken i spelet nu när de inte har lika stor frihet och lika många verktyg att jobba med som de hade när de utvecklade Little Big Planet till PlayStation 3. Det jag spänt undrar över är hur online systemet kommer se ut. Förhoppningsvis så kommer det att spela sig likt PS3 versionen, dock med ett par mindre flashiga layouts. Spelet ska ha release det här året enligt Sony. Play, create, Hype!


*Photoshopped*


/waypoetic


Första titt på RockBand : Unplugged


I ett tidigare inlägg i bloggen så skrev jag om flera kommande stora PSP titlar som ska släppas i år, ett av dom var RockBand : Unplugged. Sony har just gett oss den första trailern och några bilder att kika på. Något releasedatum har inte dykt upp än men Sony säger att spelet kommer släppas i en bundle tillsammans med PSP-3000, medföljer gör även ett 4GB Memory Stick Pro Duo och möjligheten att ladda ner filmen "School Of Rock" på PSN (enbart USA).




Låtarna till spelet kommer att vara ett par från både RockBand och RockBand 2, men även ett par nya Exklusiva :

  • 3 Doors Down - “Kryptonite”
  • AFI - “Miss Murder”
  • Alice in Chains - “Would?”
  • Audioslave - “Gasoline”
  • Black Tide - “Show Me the Way”
  • Blink 182 - “What’s My Age Again”
  • Freezepop - “Less Talk More Rokk”
  • Jackson 5 - “ABC”
  • Tenacious D - “Rock Your Socks”

Tradionellt så kommer det även att gå att ladda ner låtar från PSN.

Något nytt för serien är att du kan närsomhelst under låtarna byta instrument från gitarr till trummor, bas eller sång (sången kommer även den att spelas så som de andra instrumenten) genom att trycka på styrkorset.

Och här kommer trailern, såklart.




Källa.


/waypoetic

PSP 2, utan UMD?


För några dagar sen så släppte Nintendo sin senaste version av deras DS konsol - DSi. Samtidigt så rullar det på för Apple med deras iPod Touch och iPhone med alla dess indieprojekt och exklusiva spel som finns till maskinen. Sony släppte sin uppdatering av PlayStation Portable förra året, i form av en ny förbättrad och klarare skärm och dessutom en inbyggd mikrofon till den bärbara konsolen. Det är väl känt att UMD-facket i PSP:n drar en del från batteriet och för en bärbar konsol så är en lång batteritid något som är väldigt viktigt. Rykten om en ny PSP har florerat runt på internet en hel del, men nu senast så börjar det dyka upp rykten som matchar varann och sägs komma från inga mindre än utvecklarna. Rykten som att PSP 2 inte kommer att ha någon UMD-drive längre. David Perry på Acclaim skriver öppet på både sin Twitter och Facebook sida.

"I hear Sony FINALLY has the PSP 2. And thank goodness, they've removed the stupid battery-sucking UMD disc drive. I'm excited"

Även en annan utvecklare ska ha sagt till Pocketgamer vad den nya PSP konsolen kommer att erbjuda

  • No UMD slot; games distributed via digital download 
  • Large Touchscreen (presumably for navigation, text entry, as well as iPhone-like games)
  • Slide-open screen reveals Buttons, D-pad, and Dual analog controls

Insider källan ska även ha sagt att en release ska ske runt julen 2009. Tidigare nämnda David Perry ska även ha pratat med Kotaku och sagt att spelutveckling redan är igång.
Ännu en gång så är detta enbart rykten och det kan bli en lång luddig resa för oss vanliga "döda" att få en titt bakom skynket. Sony är som vanligt väldigt duktiga på att hålla allt top secret.

Konceptbild av PSP2. Ej officiell

Med utveckling av touchscreen och då både iPhone/Touch och Nintendo DS har en, så tror jag att Sony inte vill vara sämre. Jag är säker på att Sony och deras spelhus har några riktigt coola idéer för en sån funktion. En PSP version av det kommande PS3 spelet/applikationen EyePet? Jag har dock förhoppningar på att grafiken blir märkbart bättre och de där dubbla analogspakarna ser jag mer än gärna.

/waypoetic


Borderlands har fortfarande en puls





Borderlands är ett kommande Sci-Fi FPS spel som ska innehålla en RPG mekanik som sägs ska belöna spelaren med nya vapen, nya delar av världen och möjligtvis lite ny färsk story till spelet. Spelet utvecklas av Gearbox Software och kommer släppas på PC/PS3/X360. Release datum då? Ja, det har pratats till och från om Borderlands och förra året på E3 mässan i Los Angeles visades spelet upp och vi fick ta del av lite gameplay till och med (!). Förhoppningsvis så får vi se mer av spelet på E3 mässan nu i Juni.
En representant från 2K sa till CVG att "spelet är fortfarande på radarn" och tilläggde att release är senare i år.

Gameplay video bjuds det också på i bloggen! Från E3 2008.





* Uppdaterat *

Det har pratats runtom på nätet om att Borderlands ska ha fått en make-over. Även en bild från senaste numret av PC-Gamer har dykt upp. Gearbox Software har bekräftat att spelet har fått en ny visuell stil och det finns att läsa här.

Här är bilden som sägs komma från PC-Gamer #200.




/waypoetic


Läckta bilder på M.A.G till PS3

PlayStation 3 exklusiva spelet M.A.G : Massive Action Game, ryktas släppas senare i år, runt vinter. Nu har de första bilderna på spelet läckts ut på nätet... Vad tycks? Spelet ska stödja 256 spelare online i multiplayer delen och ha ett squad system, liknande Killzone 2.
Spelet utvecklas av Zipper Interactive, utvecklare av Socom-serien till PlayStation 2.

Här är några bilder, fler går att se om ni klickar på länken nedanför.










/waypoetic

"PS3 enklare att utveckla till än PS2"





Det har sagts gång på gång av diverse olika utvecklare, att PlayStation 3 är en komplex konsol och den är svår att utveckla spel till. Vi har sett tydliga exempel på utvecklare som valt att porta multi-plat spel till PlayStation 3 istället för att lära sig maskinens styrka, kapacitet och skillnader. Guerilla Games (skaparna av Killzone-serien) gjorde nyligen ett uttalande om deras erfarenhet av att jobba med PlayStation 3 och tidigare PlayStation 2. Hermen Hulst säger -  "PS2 var en väldigt svår maskin att knäcka, men med PS3 tog det inte lång tid att lära oss och att få allt att rulla på"




Även Arjan Brussee (Development Director Guerilla Games) menar på att PlayStation 3 inte är en svår nöt att knäcka - "Jag tycker faktiskt att PS3 har en mer simpel arkitektur än de andra konsolerna ute nu, det man behöver är bara rätt beslutsamhet. Jag tycker att med den Cell-baserade processorn med maskinens SPU's och super snabba DSP's så kan du slänga in alla dina kalkulations jobb i en modell som är betydligt enklare att arbeta med - även för unga programmerare - än den typiskt vanliga multi-core arkitekturen hos exempel en PC eller en Xbox 360 konsol."
Han tillägger även "Vi är konstant i övervägande att förbättra teknologin och se vad vi kan göra på PlayStation 3".

Allt detta, kommande från skaparna av det visuella kraftpaketet Killzone 2, ger trovärdighet till deras uttalande.

Källa

/waypoetic

Indieprojektet - "WiiSpray"



En förhoppningsvis snart kommande applikation till Nintendo's Wii konsol är "WiiSpray". Med hjälp av din WiiMote som du stoppar in i en look-a-like sprayburk så kan du måla, tagga, bomba (osv osv!) din tv ruta. Det är nog att föredra en 40 tummare tv framför en liten 28 tummare för bästa feeling... Projektet/programmet/applikationen kommer antagligen släppas via WiiWare och är sponsrat av självaste Montana Cans.


WiiSpray Teaser from Martin Lihs on Vimeo.


/waypoetic

Köpt : Guitar Hero : World Tour



Så, mitt första Guitar Hero-spel! Ibland lönar det sig att ha ett medlemskap hos Webhallen, jag fick köpt spelet för endast 679 kr (inkl gitarr). Riktigt nöjd med både priset och spelet. Än så länge så har jag plöjt igenom karriärsläget till sådär 40% och fått spela en hel del sköna låtar som "Everlong" med Foo Fighters, "In The Middle" med Jimmy Eat World och "Misery Business" med ett av mina favoritband - Paramore. Jag har inte spelat så mycket Guitar Hero i mina dar, så det här blir första gången på säkert 1 år jag plockar upp en plastgitarr och plinkar frenilt med fingrarna för att bli belönad med "You rock!" i slutet av låten. Spelade en hel del Guitar Hero - Aerosmith när demot till det släpptes på PSN, men då blev det förstås med handkontroll jag spelade. Annorlunda! Eller ja. Gitarren är mer ovan för mig att spela på snarare. Det går bra hittils och jag kan sitta klistrad framför tvn - "jag ska bara spela klart den här spelningen!". Klockan var gick in på småtimmarna igårkväll.......




Har inte lekt runt med musikstudion och hela gör-din-egna-låt än och jag har inte heller bemästrat den nya glid-plattan på gitarren men det kommer, it will be done!

Spellistan är mixad med allt från alternativ rock till indie-pop till reggae till klockrena klassiker som "Purple Haze", "Hotel California", "Love Me Two Times" och "Rebel Yell". Nu ska jag ladda ner "Drive" med mina favoriter Incubus!

/waypoetic

RSS 2.0